Een 2e huis kopen - de mogelijkhedenEen 2e huis kopen - de mogelijkheden
Blog

Een 2e huis kopen – de mogelijkheden

Eline GeerdesEline Geerdes5 October 2020 at 14:30

Het is niet geheel onbekend dat de vraag naar betaalbare woonruimte groot is en de hypotheekrente nog steeds laag. Steeds meer mensen lijken dit in te zien; het kopen van een 2e huis voor de verhuur wordt steeds populairder. Omdat verhuur potentieel meer oplevert dan de lasten die je kwijt bent, kan je onder de juiste omstandigheden een mooi rendement maken op deze woning. Klinkt goed toch? We leggen de verschillende mogelijkheden voor het kopen van een 2e huis uit.

2e huis voor verhuur – financiering

Er zijn verschillende manieren om je 2e huis te financieren. Je kan bijvoorbeeld de overwaarde van je huidige woning gebruiken voor het kopen van een 2e huis. Een andere mogelijkheid is je eigen huis verhuren en een 2e huis kopen om zelf in te wonen. Of je blijft gewoon wonen in je huidige huis, maar koopt een 2e huis voor verhuur.

De overwaarde van je huidige woning gebruiken voor een 2e huis

Grote kans dat je woning in de afgelopen jaren in waarde is gestegen en je dus overwaarde op je huis hebt. Het is mogelijk om deze overwaarde te gebruiken voor een 2e hypotheek waarmee je je 2e huis financiert.

In principe sluit je dan een nieuwe hypotheek af op je huidige woning. Hiermee maak je de overwaarde op je woning vrij die je samen met een 2e hypotheek voor aankoop van een verhuurwoning kan gebruiken.

Wil je hier een uitgebreide uitleg over? Je vindt hem in ons blog ‘De overwaarde van je huis gebruiken voor een tweede woning om te verhuren’.

Je eigen huis verhuren en een 2e huis kopen

Je hoeft natuurlijk niet een nieuw huis te kopen om te verhuren. Misschien ben je je huidige woning wel een beetje zat, en ben je op zoek naar een rustiger plekje buiten de stad. Je kan dan besluiten je oude woning te verkopen om de nieuwe te financieren, maar je kunt ook overwegen om deze aan te houden en hiervoor een 2e hypotheek af te sluiten.

Het financiële plaatje wordt dan misschien wat ingewikkelder, maar het kan een interessante optie zijn om je huidige woning te verhuren en een 2e huis te kopen om in te gaan wonen.

Benieuwd hoe dit precies in zijn werk gaat? In ons blog ‘Je eigen huis verhuren en een nieuw huis kopen, zo doe je dat’ lees je er alles over.

In je eigen woning blijven wonen en 2e huis kopen voor verhuur

Als je voldoende inkomen en eigen geld hebt, kan je er ook voor kiezen in je eigen woning te blijven wonen en een 2e huis te kopen om te verhuren. Je houdt dan gewoon je eigen hypotheek, hiernaast sluit je een verhuurhypotheek als 2e hypotheek af.

2e hypotheek – de Dynamic Verhuurhypotheek

De Dynamic Verhuurhypotheek is speciaal in het leven geroepen voor een 2e huis voor de verhuur. Een verhuurhypotheek lijkt op een normale woninghypotheek, met als belangrijkste verschil dat je met een verhuurhypotheek je 2e huis permanent mag verhuren. Dit mag bij een eigen woninghypotheek niet.

Hou er wel rekening mee dat tijdelijke verhuur bij Dynamic niet is toegestaan. Je kan dus bijvoorbeeld geen B&B van je 2e huis maken.

Wil je een 2e hypotheek afsluiten bij Dynamic? Lees hoe je dit doet op onze infopagina.

2e hypotheek – Hypotheekadvies

Hoe interessant het ook klinkt, een 2e huis kopen is niet voor iedereen weggelegd. Laat je dus altijd goed adviseren door een gekwalificeerde adviseur voordat je de keuze maakt een 2e hypotheek af te sluiten.

Heb je al een 2e huis op het oog? Bereken direct hoeveel je kan lenen met behulp van onze rekentool.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Check onze veelgestelde vragen voor meer informatie over onze verhuurhypotheek. Wil je liever iemand spreken? Plan dan een vrijblijvend oriëntatiegesprek.

Team Verhuur
Plan een gesprek

Kan ik je ergens mee helpen?