Je huidige woning verhuren en een nieuw huis kopen

Wil jij je huidige woning verhuren en een nieuw huis kopen? De Dynamic Verhuurhypotheek kan hierbij helpen. Plan een vrijblijvend gesprek en bespreek je plannen met ons.

Bereken je maximale hypotheek

 Plan een gratis gesprek
scroll

Snel duidelijkheid


Scherpe rentes

Tot 90% van de waarde in verhuurde staat

Je huidige woning aanhouden en verhuren

Mag dat?

Je huidige hypotheekverstrekker staat verhuur waarschijnlijk niet toe. Daar hebben wij een oplossing voor. De Dynamic Verhuurhypotheek; een hypotheek speciaal om jouw woning te verhuren.

Je huis verhuren en een nieuw huis kopen: hoe werkt het? Je verhuist naar een nieuwe woning en sluit daar een nieuwe hypotheek voor af. Tegelijkertijd sluit je jouw huidige hypotheek over naar een verhuurhypotheek. Alleen nog een huurder, en je hebt je eigen verhuurwoning!

Er zijn een aantal voorwaarden. Bijvoorbeeld, je inkomen (inclusief huurinkomsten) moet voldoende zijn om de twee hypotheken te kunnen betalen. Ook is alleen permanente verhuur van je eigen woning toegestaan; vakantieverhuur is dus geen optie.

Je huidige woning verhuren en een nieuw huis kopen

Sluit je hypotheek over naar een Dynamic Verhuurhypotheek

De voordelen

Alternatief spaarrekening

Net als een normale hypotheek

De Dynamic Verhuurhypotheek sluit je net als een normale hypotheek. Gewoon via je eigen adviseur of met hulp van Dynamic.

Vaste inkomsten

Scherpe rentes

Bij Dynamic kan je de rente voor je verhuurhypotheek lang vastzetten. Zo profiteer je tot wel 30 jaar van een scherpe rente.

Stabiliteit

Benut je overwaarde optimaal

De overwaarde op je huidige woning komt goed van pas. Betaal hiermee de bijkomende kosten, zoals je notaris, adviseur, eventuele vergoedingsrente voor het oversluiten en de minimale eigen inleg voor een verhuurhypotheek.

Stappenplan

Huis verhuren, hypotheek regelen

1

Aanvragen

Lees je goed in over wat er allemaal komt kijken bij een woning om te verhuren. Is het voor jou de juiste keuze en heb je een woning op het oog? Plan dan een gratis oriëntatiegesprek in, of vraag je eigen adviseur de Dynamic Verhuurhypotheek voor je aan te vragen.

2

Aanbod

Aanvraag gestart? Tijd om documenten aan te leveren. Deze zijn voor het grootste deel hetzelfde als bij een normale hypotheek. Op basis van de eerste checks op je inkomen en identiteit ontvang je een rente-aanbod. Je hebt 3 weken de tijd om deze te accepteren. Ga je akkoord met de rente? Dan nemen we je aanvraag in behandeling en is het geld 4 maanden voor je gereserveerd tegen de afgesproken rente.

3

Afronden

Wij controleren de documenten die je aanlevert samen met je adviseur. Voldoet alles aan onze voorwaarden? Dan bieden we je de offerte aan. Tevreden met het aanbod? Tijd om deze te ondertekenen! Ben je nog op zoek naar een hypotheekverstrekker voor je nieuwe hypotheek? Dan is ons woninghypotheken-label bijBouwe misschien iets voor jou! Vraag je adviseur naar de mogelijkheden.

Risico's

Wanneer kan je beter geen Dynamic Verhuurhypotheek aanvragen?

Soms is het simpelweg geen verstandige keuze om een woning te kopen om te verhuren. Er zijn tenslotte ook nadelen en risico’s aan verbonden.

Lees hier meer over de risico’s en gevolgen die horen bij het kopen van een woning om te verhuren.

Rente update

Blijf op de hoogte van de meest actuele hypotheekrente tarieven met onze wekelijkse Rente-Update.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Check onze veelgestelde vragen voor meer informatie over onze verhuurhypotheek. Wil je liever iemand spreken? Plan dan een vrijblijvend oriëntatiegesprek.

Jelle Faber, specialist Verhuurhypotheken
Team Verhuur
Plan een gesprek