Rente en kosten verhuurhypotheek

Meer informatie en bijkomende kosten

Jaarlijks Kostenpercentage (JKP)

Naast de Verhuurhypotheek rente (ook bekend als de nominale rente) staat het jaarlijkse kostenpercentage. Het jaarlijkse kostenpercentage is altijd hoger dan de nominale rente, omdat in de berekening van het JKP een indicatie van de volgende kosten zijn meegenomen.

  • Het bedrag dat je jaarlijks aan rente en aflossing betaalt voor de lening
  • De kosten die je moet maken om de lening te kunnen krijgen (zie voorbeeld hieronder voor de gebruikte kosten)

In dit rekenvoorbeeld gaan we uit van een lineaire hypotheek. Voor dit rekenvoorbeeld zijn de kosten in onderstaande tabel meegenomen voor het berekenen van het jaarlijks kostenpercentage. Dit zijn (mogelijke) kosten die je moet maken voor het afsluiten van jouw hypotheek. Wij zijn uitgegaan van gemiddelde kosten bij een woning van € 200.000.

Let op: bovenstaand overzicht met de (mogelijke) kosten dient alleen als voorbeeld. Er kunnen bijvoorbeeld ook andere kosten bij komen die gemaakt moeten worden. Wijken de te maken kosten of de hoofdsom in jouw geval af van bovenstaand overzicht? Dan verandert ook het jaarlijks kostenpercentage.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Check onze veelgestelde vragen voor meer informatie over onze verhuurhypotheek. Wil je liever iemand spreken? Plan dan een vrijblijvend oriëntatiegesprek.

Team Verhuur
Plan een gesprek