Een tweede huis kopen voor verhuur

Wil jij een tweede huis kopen om te verhuren? Dan is de Dynamic Verhuurhypotheek iets voor jou. Plan een vrijblijvend gesprek en wij helpen je graag verder.

Bereken je maximale hypotheek

Plan een gratis gesprek

Snel duidelijkheid


Scherpe rentes

Tot 90% van de waarde in verhuurde staat

Naast je huidige woning een tweede huis kopen voor verhuur

Kan dat zomaar?

Niet iedere geldverstrekker laat woningverhuur zomaar toe. Bij Dynamic doen we dit wel. De Dynamic Verhuurhypotheek is een hypotheek die speciaal in het leven is geroepen om je woning te kunnen verhuren.

Een tweede woning kopen voor verhuur is een mooie manier om te investeren in stenen én zorgt voor extra maandelijkse inkomsten.

Natuurlijk kan niet iedereen zomaar een tweede huis kopen voor verhuur. Er zijn een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen. Zoals bijvoorbeeld genoeg inkomen (inclusief huurinkomsten) om voor twee woningen de hypotheek te kunnen betalen. Daarnaast mag je bij de Dynamic Verhuurhypotheek tot 90% van de waarde in verhuurde staat lenen. De overige 10% (of meer) betaal je zelf. Je zal dus altijd eigen geld mee moeten nemen.

Een tweede huis kopen voor verhuur

Een tweede huis kopen voor verhuur

Voordelen van de Dynamic Verhuurhypotheek

Verhuur, hypotheek. Zonder gedoe | Dynamic Verhuurhypotheek

Eenvoudig een tweede hypotheek voor verhuur afsluiten

Je sluit de Dynamic Verhuurhypotheek net als een normale hypotheek af. Dit kan met behulp van je adviseur.

Verhuurhypotheken voor de consument | Dynamic Verhuurhypotheek

Benut de overwaarde van je huidige huis

Is de overwaarde van je huidige woning de afgelopen jaren gestegen? Dit kan je mooi gebruiken voor een tweede huis voor de verhuur.

Wil je hier meer over weten? Je leest het in ons blog 'De overwaarde van je huis gebruiken voor een tweede woning om te verhuren'.

Scherpe rentes | Dynamic Verhuurhypotheek

Scherpe rentes, tot 30 jaar rentevast

Bij Dynamic kan je de rente voor je verhuurhypotheek tot wel 30 jaar vastzetten. Koop nu een tweede huis om te verhuren en profiteer voor lange tijd van een scherpe rente en gunstige voorwaarden.

Stappenplan

Tweede huis kopen, hypotheek regelen

1

Aanvragen

Lees je goed in over wat er allemaal komt kijken bij een woning om te verhuren. Is het voor jou de juiste keuze en heb je een woning op het oog? Plan dan een gratis oriëntatiegesprek in, of vraag je eigen adviseur de Dynamic Verhuurhypotheek voor je aan te vragen.

2

Aanbod

Aanvraag gestart? Tijd om documenten aan te leveren. Deze zijn voor het grootste deel hetzelfde als bij een normale hypotheek. Op basis van de eerste checks op je inkomen en identiteit ontvang je een rente-aanbod. Je hebt drie weken de tijd om deze te accepteren. Ga je akkoord met de rente? Dan nemen we je aanvraag in behandeling en is het geld vier maanden voor je gereserveerd tegen de afgesproken rente.

3

Afronden

Wij controleren de documenten die je aanlevert samen met je adviseur. Voldoet alles aan onze voorwaarden? Dan bieden we je de offerte aan. Tevreden met het aanbod? Tijd om deze te ondertekenen! Ben je nog op zoek naar een hypotheekverstrekker voor je nieuwe hypotheek? Dan is ons woninghypotheken-label bijBouwe misschien iets voor jou! Vraag je adviseur naar de mogelijkheden.

Risico's

Wanneer kan je beter geen Dynamic Verhuurhypotheek aanvragen?

Soms is het simpelweg geen verstandige keuze om een woning te kopen om te verhuren. Er zijn tenslotte ook nadelen en risico’s aan verbonden.

Lees hier meer over de risico’s en gevolgen die horen bij het kopen van een woning om te verhuren.

Productkenmerken

Voor wie is de Dynamic Verhuurhypotheek?

Het afsluiten van een Dynamic Verhuurhypotheek kan bijvoorbeeld interessant zijn voor:

 • Mensen die hun eigen woning verhuren en een nieuw huis kopen
 • Mensen die een woning kopen om te verhuren
 • Ervaren particuliere beleggers die als consument een woning kopen om te verhuren
 • Ouders die een woning kopen voor hun (studerende) kinderen
 • Kinderen die een woning kopen voor hun ouders
 • Het aanvragen van een verhoging op de bestaande hypotheek

Hoogte van de verhuurhypotheek

Hoeveel je persoonlijk maximaal kan lenen hangt af van je inkomen en (verwachte) huurinkomsten en de waarde van de woning. We verstrekken leningen tot € 1.000.000, tot 90% van de waarde in verhuurde staat. Verbouwingen kan je tot maximaal 20% van de waarde in verhuurde staat meefinancieren.

Voor leningen kleiner dan € 100.000 brengen wij € 900 in rekening.

Onderpanden

Het is mogelijk om maximaal vier woningen om te verhuren aan te kopen bij Dynamic.

Wil je meerdere panden tegelijkertijd financieren? Bekijk dan onze pagina over meerluiken voor meer informatie.

De marktwaarde in verhuurde staat van het onderpand moet minimaal €100.000 bedragen.

Let op! De Dynamic Verhuurhypotheek is alleen bedoeld voor consumenten. Wanneer je meer dan 4 woningen om te verhuren in eigendom hebt zien wij je niet meer als consument, maar als professional. Professionals kunnen geen Dynamic Verhuurhypotheek aanvragen.

Rentevastperiode, looptijd en hypotheekvorm

 • De volgende rentevastperiodes zijn mogelijk: 1, 3, 5, 10, 15, 20, 30 jaar (indien beschikbaar) en variabel. Niet alle rentetarieven zijn altijd beschikbaar voor nieuwe klanten. Bestaande klanten kunnen altijd uit alle rentes kiezen.
 • De minimale looptijd van de verhuurhypotheek is 10 jaar, de maximale looptijd 30 jaar.
 • Maximaal 50% van de waarde in verhuurde staat mag aflossingsvrij zijn.

Inkomen

Bij het toetsen van je hypotheekaanvraag kijken we onder andere of je de hypotheeklasten gedurende de looptijd kan dragen, rekening houdend met jouw inkomen en dat van een eventuele partner. Net als bij een reguliere woninghypotheek.

Je kan (verwachte) huurinkomsten meenemen in de maximale hypotheekberekening voor de Dynamic Verhuurhypotheek. In principe gaan we hiervoor uit van het laagste van de markthuur (zoals vastgesteld in een gevalideerd taxatierapport) of de huurinkomsten uit een getekend huurcontract. Als de woning nog niet verhuurd is, rekenen we met 50% van de markthuur.

Voor elke andere woning in je bezit die niet als hoofdverblijf gebruikt wordt, worden de (gesaldeerde) lasten en inkomsten meegenomen in de berekening. Bruto huurinkomsten worden verminderd met 20% exploitatiekosten. Vervolgens halen wij hiervan de financieringslasten af.

Maatwerkberekening

Als de hypotheek volgens de basisberekening niet passend is, is het mogelijk om (onder voorwaarden) een maatwerkberekening toe te passen. In deze berekening tellen we de huurinkomsten op bij de maximale financieringslast in plaats van ze op te tellen bij het toetsinkomen. Hierdoor kan in veel gevallen de maximale hypotheekberekening hoger uitvallen. Deze aanvragen beoordelen we op individuele basis.

Voor meer informatie over onze maatwerkberekening, plus een rekenvoorbeeld, bekijk deze pagina.

Belangrijke documenten

Voor je verhuurhypotheek aanvraag.

Overzicht van documenten die belangrijk zijn voor je aanvraag:

De Verhuurhypotheek Acceptatiehandleiding

De regels waarop wij de beslissing om Verhuurhypotheken te verstrekken baseren.

  PDF ◾ 605.106 kb

Benodigd papierwerk

Zo min mogelijk.

Om je aanvraag voor een Dynamic Verhuurhypotheek te verwerken, hebben we ten minste de volgende documenten van je nodig:

Identificatie

 • Kopie van een geldig identiteitsbewijs

Inkomen

Vermogen

 • Het meest recente overzicht van eigen middelen (bankafschrift, niet meer dan drie maanden oud)
 • Een overzicht van eigen middelen van minimaal drie maanden eerder (bankafschrift)
 • Een bewijs van overige financiële verplichtingen
 • (indien sprake is van een schenking) een schenkingsovereenkomst
 • Een overzicht en bewijs van inkomen uit eigen vermogen en lopende financiële verplichtingen (kasstroomoverzicht)

De woning

 • Getekende koopovereenkomst van de woning die je wilt financieren
 • Taxatierapport niet ouder dan 6 maanden, die voldoet aan onze eisen
 • (indien van toepassing) Het verbouwingsplan
 • (indien van toepassing) Huurcontract(en) met een bankafschrift van 3 maanden huurinkomsten

Verzekering

 • Overlijdensrisicoverzekering voor het bedrag boven 80% van de marktwaarde van de woning
 • Polis of acceptatiebevestiging van de overlijdensrisicoverzekering

Een meer uitgebreide lijst van eisen en voorwaarden die we stellen vind je in onze Acceptatiehandleiding (zie Belangrijke documenten).

Veelgestelde vragen

Beantwoord.

Hoe worden mijn huurinkomsten uit huur meegenomen?

We maken hierbij verschil tussen de kale huurinkomsten uit de te financieren woning en kale huurinkomsten uit andere woningen. Ook is het belangrijk of we gebruik maken van de basis- of maatwerkberekening. Het eerste verschil leggen we hieronder uit. Voor meer informatie over de verschillende berekening kan je op onze speciale pagina hierover bekijken.

Huurinkomsten te financieren woning Hier hangt het of er een getekend huurcontract is. Wil je weten wat dit precies betekent voor de hoogte van de huurinkomsten die we meenemen? Kijk dan in onze acceptatiehandleiding bij hoofdstuk 4.8. Huurinkomsten.

Huurinkomsten overige woningen De huurinkomsten worden eerst verminderd met exploitatielasten. Hoeveel van de huurinkomsten we mee kunnen nemen hangt ook af van de last die er tegenover staat. Wanneer de lasten hoger zijn dan inkomsten dan houden we rekening met deze last, en andersom. In onze acceptatiehandleiding kun je in hoofdstuk 4.8.2. Overige woningen hier meer over lezen. Daarnaast kun je op de website onze vormvereisten vinden. Hier kun je terugvinden welke documenten wij ten minste nodig hebben om deze inkomsten te kunnen beoordelen.

Welke voorwaarden zitten er aan een taxatierapport

Bij een verhuurhypotheekaanvraag lever je altijd een taxatierapport aan. Om zeker te weten dat dit rapport aan onze eisen voldoet, maak je gebruik van een taxatierapport van Dynamis of een gevalideerd taxatierapport. Gevalideerd betekent dat het rapport is uitgebracht door tussenkomst van een gecertificeerd instituut dat een overeenkomst heeft met- en geregistreerd is bij Stichting Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT).

Ga je verbouwen? Dan moeten in het rapport zowel de marktwaardes voor als na verbouwing vermeld worden. Uit het rapport blijkt wat je gaat verbouwen.

Kunnen de huurders van het te financieren pand ook familie zijn?

Dit mag zeker familie zijn. Bijvoorbeeld je studerende kinderen of je ouders.

Verhuur je de woning aan je kind en wonen er ook andere studenten? Dan kan je te maken hebben met kamerverhuur (een huurcontract per kamer). Dit is alleen toegestaan als er een familielid t/m de 2e graad in de woning woont.

De familiegraden:

 • Eerstegraads: partner, (schoon)ouders, (schoon)kinderen.
 • Tweedegraads: (stief)broers, (stief)zussen, kleinkinderen, opa's, oma's, schoonzussen, zwagers.
 • Derdegraads (kamerverhuur niet toegestaan): ooms, tantes, neven, nichten, overgrootouders, achterkleinkinderen.

In andere situaties is kamerverhuur niet toegestaan.

Let op! In sommige gemeentes is het verplicht een vergunning te hebben voor kamerverhuur. Het is je eigen verantwoordelijkheid om deze te regelen voordat je een aanvraag doet.

Kan ik in elke stad in Nederland een woning kopen met een Verhuurhypotheek?

Je kan een Dynamic Verhuurhypotheek aanvragen voor elke courante woning. Er zijn natuurlijk wel een aantal voorwaarden die wij stellen aan onderpanden. Deze vind je in onze Acceptatiehandleiding.

Hoeveel eigen geld moet ik meenemen?

Je kan maximaal 90% van de getaxeerde woningwaarde in verhuurde staat lenen met de Dynamic Verhuurhypotheek. De overige 10% moet je dus minimaal aan eigen geld meenemen, plus de kosten koper. Benieuwd of je een Dynamic Verhuurhypotheek kan krijgen? Neem contact met ons op.

Update rente Verhuurhypotheek

Blijf op de hoogte van de meest actuele Verhuurhypotheek rentetarieven met onze wekelijkse Rente-Update.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Check onze veelgestelde vragen voor meer informatie over onze verhuurhypotheek. Wil je liever iemand spreken? Plan dan een vrijblijvend oriëntatiegesprek.

Team Verhuur
Plan een gesprek

Kan ik je ergens mee helpen?