Koop een huis om te verhuren

Tot 90% van de waarde in verhuurde staat, tot 30 jaar rentevast

Ook voor een van je eerste panden

Eenvoudig aan te vragen via een onafhankelijk adviseur

Bereken je maximale hypotheek

scroll

Wat is de Dynamic Verhuurhypotheek?

Een huis kopen om te verhuren

Dat kan jij ook. Met de Dynamic Verhuurhypotheek maken we het mogelijk om als consument een woning te kopen om te verhuren.

Want de huurmarkt in de vrije sector is krap. Jij kan helpen die in beweging brengen. Zij een huurwoning, jij inkomsten uit de verhuur.

Bespreek met je adviseur of een woning kopen om te verhuren voor jou een goede stap is. Als het iets voor jou is, vind je bij ons een verhuurhypotheek met goede voorwaarden en een eenvoudig aanvraagproces.

Bekijk video

Voordelen van de Dynamic Verhuurhypotheek

Zet je geld aan het werk

Alternatief spaarrekening

Kopen om te verhuren, makkelijker gemaakt

Ontdek hoe eenvoudig het is om een Dynamic Verhuurhypotheek af te sluiten. Vraag hem aan via je adviseur, net als een normale hypotheek. Na een eerste paar checks op inkomen en identiteit doen wij je een indicatief aanbod voor een lening die bij je past. Zonder gedoe.

Stabiliteit

Voor de consument

Klop je als consument bij de bank aan met een verzoek voor hypotheek voor een eerste of tweede woning om te verhuren, dan duurt het weken voordat je weet waar je aan toe bent. Grote kans dat je daarna alsnog met lege handen naar huis gaat. Niet bij Dynamic. Onze verhuurhypotheek is speciaal bedoeld voor consument.

Vaste inkomsten

Scherpe rentes, lage afsluitkosten

Bij Dynamic zet je de scherpe rente voor je verhuurhypotheek tot wel 30 jaar vast. Koop nu een tweede huis om te verhuren, geniet voor de komende 30 jaar van gunstige voorwaarden.

Stappenplan

Hoe vraag je een Dynamic Verhuurhypotheek aan?

1

Aanvragen

Lees je goed in over wat het kopen van een woning om te verhuren allemaal inhoudt. Is het voor jou de juiste keuze en heb je een woning op het oog? Vraag aan je adviseur of deze de Dynamic Verhuurhypotheek voor je kan aanvragen. Kan dit niet? Neem dan even contact.

2

Aanbod

Op basis van onze eerste checks op je inkomen en identiteit ontvang je een rente-aanbod. Je hebt drie weken de tijd om deze te accepteren. Ga je akkoord met de rente? Dan nemen we je aanvraag in behandeling, en is het geld 4 maanden voor je gereserveerd tegen de afgesproken rente.

3

Afronden

Wij controleren de documenten die je samen met je adviseur aanlevert. Voldoet alles aan onze voorwaarden? Dan bieden wij je de offerte aan. Tevreden met het aanbod? Tijd om deze te ondertekenen!

Risico's

Wanneer kan je beter geen Dynamic Verhuurhypotheek aanvragen?

Soms is het simpelweg geen verstandige keuze om een woning te kopen om te verhuren. Er zijn tenslotte ook nadelen en risico’s aan verbonden.

De waarde van de woning en de huuropbrengsten kunnen fluctueren. Dynamic (Credit Financieringen B.V.) verstrekt hypotheken, geen beleggingsadvies. Wees je daarom bewust van de risico’s en maak een weloverwogen beslissing. Heb je vragen over de risico’s? Bespreek deze met jouw financieel adviseur.

Misschien ben je niet de juiste persoon voor een woning om te verhuren als:

Je al het benodigde geld moet lenen. Het is zeer onverstandig om geen buffers tot je beschikking te hebben als je wil gaan investeren in een woning om te verhuren. Want wat gebeurt er als je de eerste 6 maanden geen huurder vindt? En wat als er onverwachte gebreken optreden of de huurder niet betaalt? De lasten stapelen snel op.

Als je zulke tegenslagen niet kan opvangen, is dit waarschijnlijk niet de juiste keuze voor jou.

Je geen goed verhuurderschap wilt laten zien. Als verhuurder heb je veel verantwoordelijkheden, rechten en plichten. Zo zal je de woning goed moeten onderhouden. Denk hierbij aan buitenschilderwerk en reguliere controle op (en eventueel vervangen van) de technische installaties. De overheid heeft een duidelijk overzicht van veelvoorkomend onderhoud aan huurwoningen gemaakt.

Ook heeft een huurder recht op huurbescherming, waardoor je niet zomaar de huur op kan zeggen. Lees meer over de rechten van de huurder via het Juridisch Loket.

Een investering in een woning om te verhuren vraagt een zekere betrokkenheid. Zie je hier tegenop, kan of wil je het niet uitbesteden, dan is het geen juiste keuze voor jou.

Je geen goed besef hebt van de risico’s. Als je niet volledig begrijpt wat je jezelf op de hals haalt met een investering in een woning om te verhuren, is het voor jou misschien niet de juiste stap. Je gaat immers grote financiële verplichtingen aan voor de lange termijn, hier zijn risico’s aan verbonden. De huurinkomsten kunnen lager uitvallen dan verwacht. Ook kunnen de rentes dusdanig gestegen zijn tijdens je rentevastperiode, dat wanneer je rentevastperiode afloopt en we je een nieuw aanbod doen, de maandlasten flink stijgen. En er zijn meer risico’s.

Wist je bijvoorbeeld dat de vastgoedprijzen met 25% zijn gedaald in de afgelopen crisis? In een neergaande markt kan het zijn dat je jouw pand moet verkopen voor minder dan wat jij ervoor betaald hebt. Kan jij deze onzekerheid aan? Zorg ervoor dat je zeker weet dat dit bij jou past. Bespreek het uitgebreid met je adviseur.

Ook kan de overheid ingrijpen in de ‘vrije huursector’. Dit kan nadelige gevolgen hebben op het rendement en de waarde van de woning.

Je inkomen niet stabiel is. Wij financieren de woning om te verhuren in eerste instantie op basis van je inkomen. Het kan natuurlijk gebeuren dat je werkloos of arbeidsongeschikt raakt. Misschien staan er andere ingrijpende veranderingen te gebeuren, zoals een aankomend pensioen. Denk goed na over deze risico’s, en laat je goed adviseren over de bestendigheid van je inkomen.

Ben je van plan om in de toekomst financiering voor een volgende eigen woning aan te vragen, hou er dan rekening mee dat de lasten van een Dynamic Verhuurhypotheek invloed hebben op je toetsinkomen.

Rente update

Blijf op de hoogte van de meest actuele hypotheekrente tarieven met onze wekelijkse Rente-Update.

Overweeg je om te verhuren?

We bespreken graag je situatie en de mogelijkheden in een vrijblijvend Oriëntatiegesprek. Bereken je maximale hypotheek of neem direct contact op.

Wil je direct een aanvraag doen? Dit kan op dit moment alleen via een onafhankelijk adviseur.

Jelle Faber, specialist Verhuurhypotheken
Jelle Faber