Verhuurhypotheek biedt kansen voor hypotheekadviseurVerhuurhypotheek biedt kansen voor hypotheekadviseur
Blog

Verhuurhypotheek biedt kansen voor hypotheekadviseur

Oscar VerheijenOscar Verheijen22 May 2019 at 12:20

Steeds meer mensen zien in het kopen van een huis om te verhuren een aantrekkelijke investering. Bijvoorbeeld ouders die een woning kopen en deze verhuren aan hun kinderen en hun vrienden. Een verhuurhypotheek maakt dit mogelijk. Consumenten kunnen zo financiering regelen voor hun verhuurwoning. Vanwege de verschillende invalshoeken en overwegingen die voor de klant van belang zijn ligt hier een uitstekende kans voor hypotheekadviseurs om hun meerwaarde te bewijzen.

Een woning om te verhuren aan familie kan een mes zijn dat aan twee kanten snijdt: ouders maken gebruik van een hefboomeffect op het vermogen en bouwen vermogen op door het aflossen van de lening. De kinderen huren een betaalbare woning van een betrokken verhuurder. Andersom kunnen vermogende kinderen ook hun ouders bijstaan met betaalbare woonruimte, en blijft het vermogen binnen de familie.

Bij Dynamic kan tot wel 90% van de waarde in verhuurde staat gefinancierd worden. Zo heeft een klant weinig eigen middelen nodig.

Er is nog een groot voordeel: door woningen te kopen om te verhuren, komen er meer huurhuizen beschikbaar op de woningmarkt. Starters die zelf nog geen huis kunnen kopen, kunnen zo toch aan woonruimte worden geholpen. President van de Nederlandsche Bank Klaas Knot onderstreept dit belang van particuliere verhuur voor de woningmarkt. In een recente speech[1] bracht hij het volgende naar voren: “De vrije huursector is voor de woningmarkt van essentieel belang voor de doorstroming... Huren in de vrije sector moet weer een aantrekkelijk alternatief worden voor het kopen van een woning. Dit past bij een flexibele arbeidsmarkt en bij een samenleving waarin huishoudens ook aantrekkelijk kunnen wonen zonder zichzelf in de schulden te steken.”

verhuurhypotheek-biedt-kansen-voor-hypotheekadviseur table1

Beperkte eigen inleg nodig

Bij Dynamic kan tot wel 90% van de waarde in verhuurde staat gefinancierd worden. Zo heeft een klant relatief weinig eigen middelen nodig. Een aanvraag wordt voornamelijk getoetst op inkomen en (verwachte) huurinkomsten, die tot 80% worden meegenomen.

Aanvragen via HDN

Adviseurs kunnen de Dynamic Verhuurhypotheek, uiteraard na een passende analyse, eenvoudig aanvragen via HDN. De hypotheek heeft een aantal onderscheidende kenmerken:

  • Juist voor klanten die een van hun eerste woningen om te verhuren kopen
  • Financiering tot 90% van de waarde in verhuurde staat
  • Een scherpe rente, tot 30 jaar vast te zetten

Adviseurs die meer willen weten over productkenmerken en verwerkingstijden kunnen hier meer lezen. Bellen kan ook via 024 8000 780 (maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00) of mailen via verhuur@dynamiccredit.nl.

Bronnen

[1]De woningmarkt in macro-economisch perspectief, Speech Klaas Knot, 11 februari 2019.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Check onze veelgestelde vragen voor meer informatie over onze verhuurhypotheek. Wil je liever iemand spreken? Plan dan een vrijblijvend oriëntatiegesprek.

Team Verhuur
Plan een gesprek