Particuliere verhuur als win-win – de Dynamic Verhuurhypotheek als praktijkvoorbeeldParticuliere verhuur als win-win – de Dynamic Verhuurhypotheek als praktijkvoorbeeld
Blog

Particuliere verhuur als win-win – de Dynamic Verhuurhypotheek als praktijkvoorbeeld

Oscar VerheijenOscar Verheijen7 June 2019 at 12:00

De eerste gepasseerde akte van de Dynamic Verhuurhypotheek is een feit. Hiermee regelen consumenten financiering voor een huis om te verhuren, tegen aantrekkelijke voorwaarden en scherpe rentes.

Zo bieden we een interessante beleggingsmogelijkheid met een aantrekkelijk rendement. Bijvoorbeeld als pensioenvoorziening, extra inkomsten of een familielid te helpen aan betaalbare woonruimte. Door particuliere verhuur te faciliteren wordt ook het middenhuursegment gestimuleerd, wat op zijn beurt weer bijdraagt aan een gezonde woningmarkt. Het verhaal van een van onze eerste klanten die onze verhuurhypotheek afsluit is hier een mooi voorbeeld voor. We nemen je graag mee.

Samenspel van hypotheekadviseur en verhuurmakelaar

Het is eind maart. Een stel benadert hun hypotheekadviseur, Bas van adviesbureau BTER financieel. Ze werken allebei, verdienen goed en hebben flink gespaard. Bas heeft een voorstel. Dat spaargeld kan namelijk aan het werk gezet worden door het te investeren in een woning om te verhuren en dit bedrag aan te vullen met een verhuurhypotheek. De huurinkomsten bieden een interessant rendement, zeker vergeleken met de voordelen van het aflossen op de huidige hypotheek.

Bas werkt samen met een verhuurmakelaar, Douwe van Wijzer in Wonen, die huizen vindt voor huurders, en vice versa. Douwe is in contact met een gezin dat graag in hun eigen woning wilt blijven wonen, maar van de hypotheeklening af wilt.

Terug naar de klanten. Zij luisteren naar het voorstel van Bas en gaan akkoord. Dankzij een bericht op AMweb weet Bas dat wij als Dynamic sinds kort verhuurhypotheken verstrekken, met voorwaarden die goed aansluiten bij de wensen van de klant. Tijd om de financiering te regelen.

We werken nu hard maar willen eigenlijk vroeg met pensioen. Eerder financieel onafhankelijk worden.

We spoelen door naar twee maanden later. Omdat het een van onze eerste klanten betreft reizen we met een kleine delegatie af naar Friesland om aanwezig te zijn bij passeren. Alle betrokkenen zitten aan tafel bij de notaris. We raken in gesprek met de klant. Waarom deze keuze? “We werken nu hard maar willen eigenlijk vroeg met pensioen. Eerder financieel onafhankelijk worden. Daarom vonden we het voorstel van Bas zo interessant. Daarna is het heel snel gegaan.”

Eerlijk en sociaal

Een mooi praktijkvoorbeeld van een situatie waarbij een verhuurhypotheek het mogelijk maakt om koper en huurder verder te helpen. Zo heeft de klant een interessante investering om eerder te kunnen stoppen met werken, en kunnen de huurders in hun vertrouwde woning blijven wonen tegen een eerlijke huurprijs. Dat dankzij de lokale aanpak, waarbij hypotheekadviseur en verhuurmakelaar met elkaar samenwerken.

Er zijn veel manieren waarop geld rendement kan opleveren. Maar juist omdat je mensen kan helpen aan een huurwoning is een verhuurhypotheek interessant. De opkomende markt van verhuurhypotheken is voor de adviseur bovendien een kans om zijn meerwaarde te bewijzen, juist vanwege de vele invalshoeken en overwegingen voor de klant. Daarom de oproep aan adviseurs: kijk eens in je eigen klantbestand of jij ook dit soort kruisbestuivingen kan vinden.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Check onze veelgestelde vragen voor meer informatie over onze verhuurhypotheek. Wil je liever iemand spreken? Plan dan een vrijblijvend oriëntatiegesprek.

Team Verhuur
Plan een gesprek