Dynamic in gesprekDynamic in gesprek
Interview

Dynamic in gesprek met Nancy Coolen van Fi-Nancy! Vastgoedfinancieringen

Eline GeerdesEline Geerdes17 August 2021 at 13:00

Dynamic gaat het gesprek aan met hypotheekadviseurs. Hoe is de liefde voor het vak ontstaan? Wat is hun visie op de markt? Wat vinden ze van ons product? Hebben ze nog bepaalde verwachtingen? We komen het allemaal te weten in deze nieuwe rubriek!

Even voorstellen…

"Eind juni ben ik voor mezelf gestart in vastgoedfinancieringen voor zowel particuliere als professionele beleggers. Ik werk samen met een al langer bestaand kantoor: Financiering Vastgoed. Hiervoor heb ik bijna 8 jaar gewerkt bij Syntrus Achmea, onder andere als Businessmanager van rayon Zuid en Midden Nederland. Daar had ik veel contact met adviseurs waardoor ik goed weet wat er in de markt speelt.

Met mijn diploma’s op zak en de wens om weer met de eindklant aan tafel te gaan heb ik besloten om voor mezelf te gaan starten. Ik heb altijd al de ambitie gehad om mijn eigen bedrijf te runnen omdat het mij meer vrijheid en voldoening geeft. Vandaar dat ik de sprong in het diepe heb gemaakt en als zelfstandige aan de slag ben gegaan. Met natuurlijk het idee dat ik het verschil kan maken! Het is een hartstikke interessante en dynamische markt met veel kansen, dus ik heb er zin in!"
Nancy Coolen

Je werkt nog niet zo lang voor jezelf, maar je zit al wel een tijdje in het vak. Hoe is je interesse in de verhuurmarkt ontstaan?

"Mijn vorige werkgever richtte zich onder andere op de verhuurmarkt. Daar is dus ook mijn liefde voor de verhuurhypotheek ontstaan. Er zijn mooie producten voor zowel particuliere als professionele beleggers. Voor beide doelgroepen zijn mogelijkheden om in vastgoed te gaan investeren en het is erg leuk om dit proces te mogen begeleiden."

Op welke doelgroepen wil jij je gaan richten?

"Als je aangeeft dat je gespecialiseerd bent in vastgoedfinancieringen krijg je zowel particuliere als professionele klanten op gesprek. Ik kan niet zeggen dat ik daar een onderscheid in wil maken, want ik vind het beide leuk om te doen. Wel is het zo dat er een verschil zit in de bediening van deze klanten en je moet wel goed weten bij welke geldverstrekker je terecht kunt. Voor particuliere beleggers kan ik bij jullie terecht, maar met een professionele belegger kom je toch bij andere partijen uit.

Omdat ik vastgoedfinancieringen voor zowel professionele als particuliere beleggers regel heb ik ook een mooie diversiteit. Denk aan de financiering van woningen voor de verhuur maar ook woon-winkelpanden en bedrijfspanden. Ik kan helpen met het zoeken naar een geschikt pand maar ook het opstellen van huurcontracten. Mede door de Corona-crisis is er natuurlijk veel veranderd en moet je kunnen schakelen en in kunnen springen op de behoefte van de markt en klant. Ik probeer vooral vooruit te kijken en ik denk dat dit erg belangrijk is. Ik vind dat je als geldverstrekker ook vooruit moet kunnen kijken en op de behoefte van de klant moet inspringen.

Ik krijg op dit moment veel vragen over investeringen in vastgoedpanden in het buitenland, met name Bonaire en Curaçao. Het zou mooi zijn als meer geldverstrekkers dit soort financieringen kunnen aanbieden. Ik snap dat het wel wat inhoudt voor de verstrekker, maar ik geloof wel in dit soort niches!"

“Ik heb altijd al de ambitie gehad om mijn eigen bedrijf te runnen omdat het mij meer vrijheid en voldoening geeft. Vandaar dat ik de sprong in het diepe heb gemaakt en als zelfstandige aan de slag ben gegaan. Met natuurlijk het idee dat ik het verschil kan maken!”

Nancy Coolen

Hoe heb je als zelfstandige je weg gevonden?

"Ik heb een groot netwerk waaruit ik veel klanten heb gekregen. Daarnaast werk ik dus samen met Financiering Vastgoed, waar Pascal Geraets mij ook leads levert. Verder heb ik me ook heel goed ingelezen en aanvullende opleidingen gevolgd. Ik heb ook alle acceptatiehandleidingen van verschillende partijen doorgespit, ik ga zoveel mogelijk naar netwerkbijeenkomsten en verzamel zoveel mogelijk kennis."

Ben je al tegen iets aangelopen op het gebied van verhuurhypotheken?

"Nee, niet echt eigenlijk! Ik vind tot nu toe alles lekker lopen. Het enige wat ik misschien kan noemen is dat je soms te maken hebt met specifiek maatwerk, en dan vallen er al snel veel partijen af. Dan moet je soms echt zoeken waar het wel passend is. Maar dat hoort natuurlijk bij het vak.

Ik heb met mijn eigen bedrijf nog geen aanvraag bij jullie ingediend, maar er ligt inmiddels wel een aanvraag die jullie kant op komt. Ik weet precies voor welke dossiers ik bij jullie terecht kan. Ik vind het bij Dynamic bijvoorbeeld goed dat jullie ook naar het totale plaatje van de klant kijken. Bovendien zijn jullie onderscheidend in LTV en ik snap daarom dat je niet alleen maar maatwerk kan doen. Het is ook logisch dat wij niet alles maar bij elke geldverstrekker kunnen onderbrengen. Ik denk dus dat het zaak is dat je heel gericht weet met welke casussen en dossiers je bij welke partij of personen moet aankloppen, dat werkt lekker efficient. Ik vind dat jullie wat dat betreft een mooie marktpositie hebben!"

Hoe ervaar je het vrouw-zijn in de vastgoedwereld?

"Ik vind het jammer dat er weinig vrouwen in de vastgoedwereld werken, want ik denk dat vrouwen echt wel een verschil kunnen maken. Het is natuurlijk een vak waarbij de connectie met de klant erg belangrijk is, en waarbij je de behoefte en wens van de klant helemaal wil filteren. Ik denk dat wij vrouwen daar wel voelsprieten voor hebben. Ik denk dat we over het algemeen zorgzamer zijn dan mannen en daar wil ik dan ook het verschil in maken. Door de klant bij de hand te nemen en hem of haar totaal te ontzorgen en het hele proces van A tot Z te doorlopen. Dus niet alleen de financiering regelen, maar ook de taxatie, notaris en de huurcontracten bijvoorbeeld. Ik geloof in het totaal ontzorgen van mijn klanten.

Verder denk ik dat het ook gewoon een onbekend gebied is voor veel vrouwen. Daarnaast moet je ook sterk in je schoenen staan. Mannen zijn vaak direct en ik merk dat ze je ook vaak testen op kennis, waardoor je je in dit vak misschien toch iets meer moet bewijzen dan een man. Ik vind dat helemaal niet erg en ik kan er goed tegen, maar ik kan me best voorstellen dat niet elke vrouw daar op zit te wachten. Ik hou in ieder geval wel van deze directe 'mannenwereld!'."

Wat zijn je ambities voor komend jaar?

"De krapte op de markt blijft, dus het meest lastige voor de klant is vaak het vinden van een geschikt pand. Maar dat wordt een leuke uitdaging en ook daarbij kan ik klanten helpen! Ik werk nu vanuit huis en ga vooral naar klanten toe. Ik hoop op korte termijn een mooi kantoorpand hier in Eindhoven of omgeving te vinden zodat ik een fijne plek heb waar ik mensen kan ontvangen en klanten kan ontzorgen.

Verder hoop ik natuurlijk mijn klantenbestand uit te breiden. Ik geloof niet in beperkingen en obstakels en ik zie altijd kansen en uitdagingen. Ik zeg niet snel ‘dat kan niet’, daar geloof ik niet in. Dus ik hoop met deze instelling het verschil te maken!"

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Check onze veelgestelde vragen voor meer informatie over onze verhuurhypotheek. Wil je liever iemand spreken? Plan dan een vrijblijvend oriëntatiegesprek.

Team Verhuur
Plan een gesprek