Je hypotheek verhogen

Je kan je Dynamic Verhuurhypotheek verhogen als:

  • Je de hypotheek verhoogt voor verbouwing of verduurzaming.
  • Je nog steeds voldoet aan de geldende acceptatiecriteria van Dynamic.
  • Het bedrag van de verhoging minimaal € 10.000 is.
  • Het bedrag van de verhoging maximaal € 175.000 is.
  • De looptijd van de verhoging maximaal 30 jaar is.
  • Er op de bestaande lening de afgelopen zes maanden geen betalingsachterstanden, betaalpauzes of onregelmatige betalingen zijn geweest.
  • Je schuld-marktwaardeverhouding in de nieuwe situatie niet hoger dan 90% van de marktwaarde in verhuurde staat.

Verhogen voor een verbouwing - het bouwdepot

Als je een verhoging aanvraagt op je hypotheek om te gaan verbouwen, dan is het belangrijk dat je in ieder geval wacht met het doen van betalingen of het opvragen van definitieve nota's tot wij een indicatieve offerte hebben uitgebracht. Als je kosten voor de verbouwing wilt declareren, mag de datum van de nota of betaling namelijk niet vóór de datum van de indicatieve offerte liggen. Ook als je kosten voor de verbouwing waar je een verhoging voor hebt aangevraagd deels uit eigen geld betaalt, mogen betalingen of nota's niet vóór de datum van de indicatieve offerte liggen.

Zodra je bouwdepot is aangemaakt moet je eerst laten zien dat je het eigen geld besteed hebt voordat je kan declareren. Ze weten we dat de waarde na verbouwing (volgens je taxatierapport) ook behaald wordt.

Verhogen hypotheek - hoe gaat dat in zijn werk?

Omdat we geen onverantwoorde lening willen verstrekken, doen we een geheel nieuwe check: je inkomen wordt weer getoetst, je stuurt alle benodigde documenten weer op en je woning wordt opnieuw getaxeerd. Een verhoging kun je aanvragen via een hypotheekadviseur.

Andere opties

Het verhogen van je hypotheek is niet de enige manier om een verbouwing te financieren. Het kan ook voordeliger zijn om je spaargeld te gebruiken.

Je kan ook overwegen een consumptief krediet te nemen. Als je een kleine verbouwing gaat doen, bijvoorbeeld een nieuwe keuken of vloer, kan dit een voordeliger alternatief zijn. Je betaalt dan geen kosten voor advies, taxatie en eventueel de notaris. Tevens kan deze rente aftrekbaar zijn.

Wees je in ieder geval goed bewust van de mogelijkheden en de financiële gevolgen ervan. Twijfel je over de juiste keuze, overweeg dan een adviseur in de arm te nemen.