Alles over het beheren van je Dynamic hypotheek

We geven je graag meer informatie over het beheren van je hypotheek, de gevolgen van belangrijke momenten in je leven, en hoe deze impact kunnen hebben op je hypotheek.

Stater, de grootste hypothecaire dienstverlener van Nederland, verzorgt de administratie voor Dynamic Lekker Wonen en Verantwoord Wonen. Wil je iemand spreken over je hypotheek? Neem dan contact op met de klantenservice van Stater.

Aflossingsvrij

Weet jij al hoe je je aflossingsvrije hypotheek gaat aflossen? Waar moet je rekening mee houden en wat kun je doen om (een deel) eerder af te lossen? Je leest het hier.

Aflosvorm wijzigen

Je bijna elke aflossingsvorm aanpassen. De gevolgen hiervan verschillen per soort hypotheek. Ook moet je rekening houden met de voorwaarden die voor jou gelden. En natuurlijk met wet- en regelgeving.

Betalingsproblemen

Het kan gebeuren dat je moeite hebt of verwacht om je hypotheek te betalen. Doordat je je baan verliest, door een scheiding of een overlijden. Geldt dit voor jou? Mender staat voor je klaar.

Bouwdepot

Ga je jouw huis verbouwen? Dan krijg je te maken met een bouwdepot. Hier lees je wat het is en hoe het in zijn werk gaat.

Gegevens wijzigen

Gedurende de looptijd van je hypotheek kunnen er dingen veranderen in je contactgegevens. Wij vertellen je graag hoe je die wijzigingen aan ons kunt doorgeven.

Jaaropgave

Beetje bij beetje proberen we ons papiergebruik te verminderen. Daarom hebben wij de voorkeur om minder jaaropgaves per post te versturen. Deze kun je namelijk downloaden via MijnHypotheekOnline.

Overlijden

Het overlijden van een dierbare is een emotionele gebeurtenis, waarbij nabestaanden veel moeten regelen. Wij helpen je graag de Dynamic hypotheek van de overledene met zorg en aandacht af te handelen.

Rentevaste periode loopt af

Als je rentevastperiode afloopt kun je kiezen voor een nieuwe. Je kunt er ook voor kiezen om tussentijds de rentevastperiode op te breken. Het kan zijn dat je een vergoeding betaalt.

Risicoklasse aanpassen

In principe wijzigt de rente niet tijdens een rentevastperiode. Toch kan je rente wijzigen als je lening verandert van tariefklasse, bijvoorbeeld door een extra aflossing of door een wijziging van aflosvorm.

Scheiden

Heb je samen met je partner een huis gekocht, gaan jullie uit elkaar en blijft een van de ex-partners in de woning wonen? Dan ben je erbij gebaat om rekening te houden met hoofdelijke aansprakelijkheid.

Sparen

Heb je een spaarhypotheek of Hypotheek Spaarplan? Als de hypotheekrente wijzigt, dan wijzigt de premie die je betaalt ook. Graag geven we hier wat meer informatie over.

Verhogen

Je kunt een verhoging op je hypotheek aanvragen, bijvoorbeeld om te verbouwen of verduurzamen. Deze verhoging wordt behandeld als een nieuwe hypotheekaanvraag.

Verhuizen

Als je een nieuwe woning koopt, kun je vaak gebruik maken van de verhuisregeling (ook wel: meeneemregeling). Of dit kan, hangt af van je hypotheekvoorwaarden.

Vervroegd aflossen

Je kunt altijd extra aflossen op je hypotheek. Houd wel rekening met het maximale bedrag dat je kunt aflossen, zonder dat je een vergoeding hoeft te betalen.