Ik heb een spaarhypotheek of Hypotheek Spaarplan, en mijn rente wijzigt. Wat nu?

Als je hypotheekrente wijzigt, dan wijzigt de premie die je betaalt ook. Graag geven we hier wat meer informatie over.

Wat zijn de gevolgen voor mijn spaarhypotheekverzekering als ik extra aflos op mijn spaarhypotheek?

Bij een extra aflossing op je spaarhypotheek daalt het doelkapitaal van je spaarhypotheekverzekering met het bedrag van de extra aflossing. Je hoeft nu minder te sparen om het eindkapitaal te bereiken. Hierdoor daalt je premie of de looptijd van je spaarhypotheekverzekering.

Goed om te weten
  • Kort je de looptijd in, dan blijft je premie gelijk.
  • Houd je de looptijd gelijk, dan daalt je premie.

Zowel het inkorten van de looptijd als het verlagen van de premie kan tot gevolg hebben dat je uitkeringsvrijstelling vervalt. Soms moet je dan belasting betalen over een deel van de uitkering.

Bespreek met je financieel adviseur wat je het beste kunt doen. Je financieel adviseur kent je persoonlijke situatie en kan je vragen beantwoorden. Wie je adviseur is, zie je op je polisblad of in MijnHypotheekOnline. Heb je geen adviseur? Vind dan een adviseur bij jou in de buurt.

Wat zijn de gevolgen voor mijn spaarhypotheekverzekering als mijn hypotheekrente wijzigt?

Verandert de rente van je hypotheek, dan wijzigt ook de premie die je betaalt voor je spaarhypotheekverzekering. Zo zorgen wij ervoor dat de waarde van je verzekering op de einddatum even hoog is als (het gedeelte van) de hypotheeklening waar de spaarhypotheekverzekering aan gekoppeld is.

Goed om te weten

De rente van je spaarhypotheek staat meestal minimaal 5 jaar vast. Je ontvangt 3 maanden voor het einde van de rentevastperiode van je hypotheek een brief. In deze brief lees je informatie die je helpt bij het maken van een juiste keuze.

Hoe weet ik wat mijn premie wordt?

Benieuwd wat je premie wordt nu je hypotheekrente is gewijzigd? Neem daarvoor contact met Stater door te bellen naar 033 450 93 00 of mailen naar info@stater.nl. Zij kunnen je hier meer over vertellen.