undefinedDynamic Credit neemt hypotheekportefeuille van Athora Netherlands over
Pers

Dynamic Credit neemt hypotheekportefeuille van Athora Netherlands over

Jasper KoopsJasper Koops20 March 2024 at 08:00

Dynamic Credit neemt de hypotheekportefeuille van Athora Netherlands over. De hypotheken, die overwegend onder het label Reaal zijn verstrekt, worden samengevoegd in twee nieuwe producten, de Dynamic Lekker Wonen Hypotheek (voorheen Reaal Lekker Wonen) en de Dynamic Verantwoord Wonen Hypotheek (overige producten).

Voor de klanten blijven de voorwaarden van de hypotheekleningen hetzelfde. Voor de klanten met een spaarhypotheek blijft de spaarverzekering ongewijzigd bij Reaal lopen.

In 2020 stopte Reaal met actief verstrekken van nieuwe hypotheken. Met deze transactie beëindigt Reaal haar hypothekenbedrijf. Dynamic Credit neemt de klantrelatie en zorgplicht van deze hypotheken over. Het economische eigendom is verworven door een institutionele belegger.

Met deze transactie verbreedt Dynamic Credit haar rol als hypotheekverstrekker / master servicer en laten we zien niet alleen partner te zijn in het verstrekken van nieuwe hypotheken, maar ook aanbieder van oplossingen voor bestaande portefeuilles.

Jasper Koops

Bart Remie, Chief Technology & Operations Officer bij Athora Netherlands: "Reaal is al enige tijd geleden gestopt met het verstrekken van hypotheken. We blijven als Athora Netherlands wel belegger in hypotheken van derden. Door de Reaal hypotheekportefeuille over te dragen aan een gespecialiseerde partij als Dynamic Credit zijn we ervan verzekerd dat onze klanten ook op de lange termijn goed bediend zullen worden.”

Jasper Koops, Head of Portfolio Management Dynamic Credit: “Met deze transactie verbreedt Dynamic Credit haar rol als hypotheekverstrekker / master servicer en laten we zien niet alleen partner te zijn in het verstrekken van nieuwe hypotheken, maar ook aanbieder van oplossingen voor bestaande portefeuilles. Na twee jaar als master servicer voor deze portefeuille, zijn we verheugd om tevens de formele klantrelatie te kunnen overnemen.”

Download het persbericht hier.